Typer av webbplatsutveckling

Webbutveckling är processen att skapa webbplatser eller appar som fungerar på internet. Den omfattar både tekniska aspekter som kodning och programmering och kreativa aspekter som design och användarupplevelse.

Processen börjar med planering och forskning och går sedan genom utveckling hela vägen till testning och leverans. Detta kan innefatta att hantera flera projekt samtidigt, vilket är anledningen till att många webbutvecklare väljer frilans- eller deltidsarbete.

Det finns två huvudtyper av webbplatsutveckling: front-end och back-end. En front-end-utvecklare arbetar med de visuella aspekterna av en webbplats, medan en back-end-utvecklare hanterar de tekniska aspekterna som lagring av data.

En front-end-utvecklare skriver HTML och CSS som beskriver sidans utseende och funktion. Webbläsaren, som är den programvara som låter dig visa och interagera med en webbplats, analyserar HTML, bygger upp ett DOM-träd i minnet och skickar sedan förfrågningar till servern om CSS-filer och JavaScript.

När servern tar emot dessa förfrågningar genererar den en CSS-struktur i minnet och kompilerar och utför JavaScript. Därefter målar den en visuell representation av sidan på skärmen.

Oavsett om du är ett erfaret kodningsproffs eller bara börjar lära dig, är det lätt att komma igång med en gratis onlinekurs eller ett kodningsbootcamp. Dessa kurser kan hjälpa dig att behärska webbutvecklingsfärdigheter snabbare.

Det finns flera alternativ för att göra karriär inom webbutveckling, bland annat associerade eller kandidatgrader. Vissa yrkesverksamma väljer att skaffa ett certifikatprogram eller ta en onlinekurs i stället för att ta en examen. Men om du letar efter en utmanande och givande karriär i en bransch med hög tillväxt är det ett utmärkt val att ta en grund- eller doktorsexamen.

Vad är utveckling av webbsidor?

Webbsidutveckling består av att skapa och underhålla webbplatser, som är filer som lagras på servrar. Dessa är anslutna via Internet till webbläsare, som laddar och visar dem på en användares skärm.

  1. För att bygga en webbplats använder utvecklare flera kodningsspråk som arbetar tillsammans för att skapa webbplatsens utseende och funktionalitet. Dessa inkluderar HTML, CSS och JavaScript.
  2. HTML är det grundläggande ramverket för alla webbplatser och definierar dess layout och format. Det är grunden för en webbplats struktur och viktiga komponenter, som startsidan och menyn.
  3. CSS är ett formatmallsspråk som gör det möjligt för utvecklare att anpassa utseendet på en webbplats innehåll. Det används för att lägga till färger, typsnitt och andra visuella element.
  4. JavaScript är ett programmeringsspråk som skapades på 1990-talet och gör det möjligt för utvecklare att lägga till animerade effekter, automatisera uppgifter och göra interaktiva funktioner. Det används också för att skapa webbapplikationer, som är program som körs på en server och interagerar med en klientdator.

Wireframes är ett visuellt orienterat verktyg som hjälper utvecklare att förstå layouten av en webbplats och hur text och bilder kommer att visas på en viss sida. De kan ritas på en whiteboard eller användas med verktyg som Invision, Slickplan och Mindnode.

Den viktigaste delen av en webbplats är innehållet, som innehåller information om ditt företag och dina produkter. Det ska vara skrivet för att framhäva ditt varumärkes unika röst och ge resonans med din målgrupp.

För att få ut så mycket som möjligt av en webbplats bör du tänka på dina mål och din målgrupp innan du börjar skriva kod. På så sätt kan du fatta strategiska beslut som överensstämmer med dina mål.

Vad är utveckling av webbapplikationer?

  • Väckapplikationsutveckling är processen att skapa webbapplikationer som kan nås online via en webbläsare.
  • Dessa appar kräver inte att användarna installerar dem på sina enheter och kan användas av alla.
  • Det finns många fördelar med att utveckla en webbapplikation, bland annat lägre driftskostnader och plattformsoberoende kompatibilitet.
  • Det finns dock några saker att tänka på innan du påbörjar processen..

Vad är utveckling av webbapplikationer?

Vwebbapputveckling är processen för att skapa en mjukvaruprodukt som körs i en webbläsare. Det är ett populärt och bekvämt sätt att bygga appar som fungerar på alla enheter. Det sparar också tid och pengar genom att eliminera behovet av att bygga inbyggda appar för varje enhet och operativsystem.

Design och validering

Designfasen av webbapputveckling innebär att utforma användargränssnitt (UI) – utseendet och känslan i din app. UI-designers fattar beslut om typsnitt, färger, placering och andra element för att skapa applikationens utseende.

Wireframes och prototyper

Efter UI-design kommer ditt team att utveckla wireframes – digitala, förenklade visuella koncept av den framtida appen. Dessa visar strukturen, hierarkin och förhållandet mellan de element som kommer att utgöra den slutliga produkten.

Karta över användarens resa

Berökarresekartan visualiserar användarens upplevelse och sätter kunden i centrum för tänkandet. Detta hjälper ett team att förstå vad som motiverar, utmanar och behöver användarna vid varje steg i resan – och hur bättre UX-design kan övervinna dessa hinder.

Användargränssnitt

UI-delen av utvecklingscykeln handlar främst om att skapa användargränssnitt som är estetiskt tilltalande och lätta att använda. Under prototypningsfasen väljer UI-designern storlekar och proportioner för skärmelement, ikoner och andra designelement. De kommer också att inkludera komponenter för rörelsedesign, t.ex. animationer och skärmövergångar.

Hur man blir WordPress-utvecklare

WordPressutvecklare skapar teman och plugins för en mängd olika webbplatser med hjälp av språk som HTML och CSS. De kodar också på baksidan av en webbplats för att lägga till innehåll och hantera funktioner som säkerhet och struktur.

Kodningsfärdigheter

För att bli WordPress-utvecklare måste du ha goda kodningsfärdigheter i språk som JavaScript, HTML och PHP. Du kan skaffa dig dessa färdigheter genom att skriva in dig på ett kodningsbootcamp eller genom att lära dig genom onlinevideor.

Att tänka på detaljer

En av de viktigaste färdigheterna för WordPress-utvecklare är uppmärksamhet på detaljer. Det hjälper dig att skriva ren, optimerad kod som är lätt att läsa och underhålla. Detta kan spara tid och förkorta produktionsscheman.

Lintingverktyg

Linters är automatiserade verktyg som programmässigt kontrollerar kvaliteten på din kod. De kan också hjälpa dig att upptäcka vanliga fel i din kod och undvika dem.

Standardmappstruktur

När du arbetar med ett WordPress-plugin är det en bra idé att hålla en tydlig mappstruktur. Detta hjälper dig och andra utvecklare att arbeta mer effektivt genom att hålla liknande filer tillsammans.

Håll dig uppdaterad

Det är viktigt för WordPress-utvecklare att hålla sig uppdaterade om de senaste trenderna inom webbplatsdesign och teknik. Detta kan hjälpa dem att skapa design som lockar deras målgrupp.

Internationalisering

Det är också en bra idé att göra ditt tema redo för översättning. Detta innebär att strängar lindas in i speciella gettext-funktioner som gör dem översättningsbara.

Den som engagerar sig i samhället

Ett av de bästa sätten att engagera sig i utvecklingen av WordPress är att bidra till projekt med öppen källkod. Detta kan ge dig värdefull erfarenhet som hjälper dig att få ett jobb som WordPress-utvecklare.