Biltema varuhus

Biltema varuhus: Din kompletta guide till sortiment och tjänster

Biltema är ett av de mest kända varuhusen i Norden, känt för sitt breda produktutbud som tjänar hela familjen. Varuhuset framställer sig som en plats där kunderna kan förvänta sig att få mer för sina pengar. Med rötterna i Sverige, har Biltema expanderat kraftigt sedan starten och erbjuder idag ett imponerande sortiment som omfattar allt från bilreservdelar och verktyg till hushållsprodukter och fritidsartiklar. Det genomgående konceptet är att erbjuda hög kvalitet till låga priser.

Varuhusen har ofta en rymlig och välorganiserad miljö vilket gör shoppingupplevelsen bekväm och effektiv. Biltema underlättar även för sina kunder genom sin tjänst ’Köp & Hämta’, där varor kan beställas online och sedan hämtas i varuhuset inom bara två timmar. Detta visar på företagets ambition att främja en smidig och tidseffektiv shoppingupplevelse för sina kunder.

Berömda för sitt caféutbud inne i varuhusen, erbjuder Biltema Café en plats för besökare att vila och njuta av tilltugg som Biltemakörv, ett populärt inslag bland kunderna. Deras svenska ursprung är också tydligt i varuhusets design och produkturval, vilket ger varuhuset en lokal känsla med internationell standard. Biltemas varuhus representerar en kombination av prisvärdhet, mångsidighet och kundfokuserad strategi.

Om Biltema

Biltema är ett välkänt varuhus i Norden med ett brett sortiment som inriktar sig på produkter för både bil och hem, kända för att erbjuda kvalitet till låga priser.

Historik och Utveckling

Biltema grundades i Linköping, Sverige år 1963 av Sten-Åke Lindholm, med en affärsidé att göra bildelar och biltillbehör mer överkomliga. Från dess blygsamma start som en postorderföretag har Biltema vuxit till att bli ett varuhus för hela familjen, med ett sortiment som även omfattar mc, verktyg, kemi, bygg, båt, fritid, samt hem- och teknikprodukter.

Omsättning och Tillväxt

Omsättning: Biltemas framgångar reflekteras i deras omsättning, som är en avgörande indikator på företagets tillväxt och marknadsposition. Informationen om den exakta omsättningen är inte specificerad här, men Biltemas expansion med fler varuhus inom Norden tyder på en stadig ökning av omsättningen över tiden.

Biltemas varuhus har blivit en känd mötesplats för familjer som söker kvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser.

Varuhus Information

Biltema är känt för sina varuhus som erbjuder ett brett sortiment av produkter till konkurrenskraftiga priser. I denna sektion kommer detaljerad information om varuhusens adresser, öppettider, samt butiksbyten att presenteras.

Varuhusens Adresser

Varje Biltema varuhus har en unik adress. Kunderna kan hitta det närmaste varuhuset via företagets hemsida, där det är möjligt att se en lista över alla varuhus och deras lokalisering.

Öppettider

Öppettiderna för Biltemas varuhus kan variera något, men generellt gäller följande:

 • Måndag till Fredag: 08:00 – 20:00
 • Lördag: 09:00 – 18:00
 • Söndag: 10:00 – 18:00

Observera att speciella öppettider kan förekomma under helgdagar och rea-perioder.

Butiksbyten och Närliggande Butiker

Om en kund önskar att byta en produkt eller letar efter ett speciellt sortiment som inte finns i det nuvarande varuhuset, är kunden välkommen att besöka kundserviceavdelningen för hjälp med produktbyten eller för att hitta närliggande butiker. Det är även möjligt att ändra det valda Biltema varuhuset för att hämta varor som beställts online.

Produkter och Sortiment

Biltema karaktäriseras av sitt breda produktutbud som sträcker sig över flera kategorier, inklusive bil- och motortillbehör, byggvaror och verktyg, samt fritidsprodukter. De erbjuder dessutom en caféverksamhet för en trivsam shoppingupplevelse.

Bil- och Motortillbehör

Biltema erbjuder en omfattande kollektion av bilreservdelar som möter bilägares olika behov. Från motoroljor till reservlampor, är produktsortimentet designat för att täcka de flesta bilägandes aspekter.

 • Motorolja: Varierande viskositetsgrader för olika motorer
 • Reservbelysning: Ett brett utbud av reservlampor för olika bilmodeller

Bygg och Verktyg

För byggprojekt står Biltema till tjänst med ett robust utbud av verktyg och byggmaterial. Kunderna kan hitta allt från handverktyg till byggkemikalier, tillgängligt för både amatörer och professionella.

 • Handverktyg: Hammare, tänger, och skruvmejslar
 • Byggkemikalier: Fyllmedel, tätningsmedel och lim i olika formuleringar

Fritidsprodukter och Café

Det breda sortimentet av fritidsprodukter tillgodoser många olika intressen – från cykling till camping. Mångsidigheten i urvalet möjliggör för hela familjen att finna sina behov tillgodosedda. Biltemas café erbjuder en paus under shoppingen, med ett urval av enkla rätter och fika.

 • Cyklar: Barncyklar och tillbehör för en fraktfri leverans över 500:-
 • Café: Enkel servering för en paus i shoppingen

Miljömedvetenhet

Biltema tar också steg för att integrera miljömedvetenhet i sitt affärserbjudande. Genom att erbjuda hållbara alternativ inom sitt sortiment, adresserar de miljöaspekter i varubudet.

 • Produktsortiment: Strävan efter mer hållbara produkter
 • Verksamhet: Kontinuerlig utveckling mot miljövänligare alternativ

Erbjudanden och Evenemang

Biltema varuhus är kända för att ständigt erbjuda attraktiva rabatter och evenemang. De håller även kunder uppdaterade genom sitt nyhetsbrev.

Nyhetsbrev och Uppdateringar

Kunder kan prenumerera på Biltemas nyhetsbrev för att få de senaste uppdateringarna om nya produkter, erbjudanden och kommande tävlingar. Detta är ett effektivt sätt att hålla sig informerad om vad som händer i varuhusen och se till att ingen specialdeal går en förbi.

Specialerbjudanden

Medlemmar i Mitt Biltema har tillgång till exklusiva rabatter på utvalda produkter. Dessa specialpriser är ofta tidsbegränsade och uppdateras regelbundet, vilket gör det lönsamt för kunder att regelbundet kontrollera de aktuella erbjudandena.

Tävlingar och Events

Biltema varuhus arrangerar olika tävlingar och events för att engagera kunder. Informationen om dessa aktiviteter delas normalt via nyhetsbrevet, där kunder också kan finna detaljer om hur man deltar och vilka priser som finns att vinna.

Kundservice och Support

Biltema strävar efter att erbjuda en hjälpsam och tillgänglig kundservice. För att underlätta för kunderna erbjuder de en rad olika tjänster för både support och självbetjäning.

Kundtjänstkontakt

Kunderna kan kontakta Biltemas kundservice för att få hjälp med sina frågor. De har möjlighet att antingen kommunicera direkt med kundtjänst eller använda sig av självbetjäningstjänster. För personlig kontakt är kunderna välkomna att skicka e-post till adressen som anges på deras hemsida.

 • E-postadress för kontakt: [email protected]

Deras mål är att hantera kundförfrågningar effektivt för att garantera en positiv kundupplevelse.

Registrering och Prenumeration

För att kunder ska kunna ta del av de senaste erbjudandena och informationen om Biltemas produkter och tjänster, finns möjligheten att prenumerera på utskick eller registrera sig på hemsidan. Genom registrering blir det enklare för kunderna att handla och spåra sina beställningar.

 • Prenumeration: Kunder uppmanas att prenumerera på nyhetsbrevet för att få information och erbjudanden.
 • Registrering: En snabb och enkel registreringsprocess på Biltemas hemsida möjliggör en mer personanpassad shoppingupplevelse.

Särskilda Öppettider

Biltema anpassar sina öppettider under helgdagar och stora högtider för att möjliggöra smidiga besök i varuhusen. Dessa tider varierar för att spegla nationella ledigheter och traditionella firanden.

Helgdagar

Under helgdagar justeras ofta öppettiderna för att matcha dagens karaktär. Exempel på helgdagar där särskilda tider kan tillämpas inkluderar:

 • Första maj (Valborgsmässoafton): Öppettiderna kan variera; besök Biltemas webbplats för aktuella tider.
 • Kristi himmelsfärdsdag (Ascension Day): Varuhuset kan ha förkortade öppettider.
 • Sveriges nationaldag (6 juni): Öppet, men med möjliga avvikelser.
 • Nyårsafton (New Year’s Eve): Minskat antal öppethållningstimmar brukar tillämpas.
 • Julafton (Christmas Eve): Varuhusen stänger tidigare för att ge personalen tid med sina familjer.

Stora Högtider

Stora högtider påverkar också öppettiderna, och Biltema strävar efter att informera sina kunder i god tid om eventuella förändringar. Några av de dagar som omfattas:

 • Midsommarafton (Midsummer Eve): Stängt, då det är en av Sveriges mest firade dagar.
 • Midsommardagen (Midsummer Day): Normalt stängt då firandet av midsommar fortsätter.
 • Juldagen (Christmas Day): Stängt för att fira juldagen.
 • Annandag jul (Boxing Day): Öppettiderna återgår ofta till det normala, men det är bäst att verifiera detta på företagets hemsida.

Ovanstående information kan variera beroende på lokala traditioner och lagstadgade helgdagar. Kunden uppmanas att se det enskilda varuhusets öppettider för de mest exakta uppgifterna.

Internationell Närvaro

Biltema etablerade sig snabbt i Norden efter sin start i Sverige och har idag en markant närvaro även i Norge. Expansionen har varit tydlig i städer såsom Göteborg där varuhusen inte bara tjänar som shoppingdestinationer utan även som lokala landmärken.

Norge

I Norge har Biltema förankrat sin verksamhet med en omfattande närvaro. Varuhusen är kända för sitt breda sortiment som täcker allt från bil- och cykeltillbehör till verktyg och elektronik. Med ett fokus på tillgänglighet för konsumenterna, erbjuder de norska Biltema-varuhusen ofta ”Köp & Hämta”-tjänster som möjliggör snabb och smidig shopping.

Göteborg

I Göteborg har Biltema utökat sin närvaro genom att öppna sitt andra varuhus i Sisjön. Det är en del av en strategi för att nå fler kunder inom regionen och svar på efterfrågan på deras 19 000 artiklar som nu även är tillgängliga via Biltema Appen. Göteborg har blivit en central punkt i Biltemas expansionsplaner i Sverige, med den nya etableringen som tillför en ytterligare dimension till kundupplevelsen och varumärkets synlighet.

Försäljningsstatistik

Biltema har etablerat sig som en ledande detaljhandelskedja i Norden med en omfattande närvaro i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Bolaget har visat på en stadig expansion över de senaste åren, vilket återspeglas i antalet varuhus och dess försäljningssiffror.

Från att ha hanterat försäljningen genom ett franchisenät av varuhus och postorderföretag fram till 2011, har Biltema vidtagit strategiska steg för att stärka sin försäljningsstruktur. Detta har inkluderat öppnandet av nya varuhus och anpassning till e-handelsmodeller för att möta kundernas behov, även under perioder av externa påverkningar som lokala lockdowns.

Biltemas omsättning har vuxit i takt med dess expansion, där företaget rapporterade att ha ett totalt av 161 varuhus i år 2023. Detta antal indikerar en påtaglig tillväxt jämfört med tidigare år. Expansionen speglas inte bara i antalet nya varuhus utan också i bolagets försäljningsvolymer.

Tabell: Antal varuhus och omsättning i Norden

År Antal varuhus Omsättning (i MSEK)
2020 150 Ej tillgänglig
2021 153 Ej tillgänglig
2022 157 Ej tillgänglig
2023 161 Ej tillgänglig

Notera att specifika omsättningssiffror för Biltema under de senaste åren inte är tillgängliga i den presenterade datan. Ytterligare information krävs för att ge en detaljerad bild av företagets finansiella prestation över tid.

Varuhusupplevelse

Varuhuset Biltema representerar en omtyckt destination för familjer med ett mångsidigt sortiment som riktar sig till bilentusiaster, hemmafixare, och båtägare. De erbjuder en upplevelse där kunden inte bara finner vad de behöver under ett och samma tak utan också kan njuta av en paus i varuhusets eget café.

Caféet i Biltema varuhus bjuder på en trevlig atmosfär för varuhusets besökare att ta en paus. Kunden kan avnjuta enkel förtäring som kaffe och lättare snacks, en välkommen avbrott i shoppingen.

Varuhuset stoltserar med en effektiv tjänst som heter Köp & Hämta. Kunden kan i lugn och ro välja sina produkter online, betala, och inom två timmar kan varorna hämtas i varuhusets speciella utlämningszon, vilket är en bekväm och tidsbesparande service.

 • Varuhusen erbjuder ett stort utbud av:
  • Bilreservdelar
  • MC-tillbehör
  • Verktyg
  • Byggmaterial
  • Båttillbehör
  • Fritidsprodukter
  • Hem & teknik

Under grill-säsongen har varuhuset dessutom en sortiment av grillprodukter. De inkluderar allt från grillar till olika grilltillbehör, vilket gör Biltema till en praktisk plats för entusiaster som vill förbereda sig inför grillkvällar.

Med en strategi där kvalitet och prisvärde går hand i hand, är Biltema dedikerade till att erbjuda en varuhusupplevelse som är både ekonomisk och familjevänlig. Varuhusen strävar efter att vara en plats där varje besökare känner sig välkommen och kan finna något som passar deras behov.