Dags för konferens?

Kanske planerar du en viktig konferens eller ett informationsmöte med din företagsstyrelse? Eller så är det dags för bröllop och en chans för familjen och vännerna att samlas. Oavsett dina behov finns det lokaler som passar. Vare sig du letar efter en lokal för den privata tillställningen eller företagskonferensen kan du finna det du söker på den här sidan.

Lokaler med stora utrymmen och tekniskt avancerade lösningar kan passa perfekt för er som bokat in en föreläsare eller skall ha viktiga möten med flertalet gäster. Vill man hellre ha en omgivning som andas lugn och ro och som ger chans till avslappnande aktiviteter kan det vara läge att leta efter en anläggning som har spaavdelning och ligger naturnära. Vi har listat flera olika konferensanläggningar i slott och herrgårdar. De flesta med stora ägor och gott om utrymme för aktiviteter, teambildning och andra utomhusaktiviteter.

Hitta rätt anläggning för konferens

De flesta företag i landet håller konferenser med jämna mellanrum. Samtidigt är det få som har en tydligt utformad roll för konferensbokning. När man skall boka konferens är det en hel del förberedelser att ha med i beräkningarna. Dessutom skall lokalerna man hyr i bästa fall också stämma överens med företagets miljöpolicy, företagskultur och personal. En anläggning som kan fungera utmärkt för större personalkonferenser kanske inte är lika lämplig för mindre styrelsemöten och tvärtom. Allt handlar om kontext och vad för möten det är som skall hållas. Att vara medveten om de olika konferensanläggningarnas karaktär, kan därför hjälpa stort när det kommer till att välja rätt lokal för dagarna under vilka man håller möten.

Skärgårdskonferenser

När man tittar på konferens- och mötesalternativ på västkusten, är skärgårdskonferenser vanligt. Det granitkantade havsbandet med salta vågor är karakteristiskt för Göteborg med omnejd. Under senare år har allt fler konferenslokaler öppnat vid Göteborgs skärgård och det marina temat är ofta påtagligt både vad gäller interiör och meny. Om man kommer till västkusten för konferensvistelser, är det trevligt att få ta del av luften och vyerna invid hamninloppet eller skärgården. Flertalet konferensanläggningar ligger på fastlandet men det finns också ett mindre antal konferenslokaler ute på skärgårdsöarna. Hit tar man sig enkelt med båtar som går flera gånger dagligen.

Aktiviteter vid konferens

Det är viktigt att hålla fokus under sina möten för att nå de resultat man förväntar sig under en konferens. Samtidigt behöver man också röra sig och få avbrott från arbetet. De flesta konferensanläggningar med lantlig omgivning, bjuder på ett flertal aktiviteter för de som vill röra sig och få träna konditionen under sin vistelse. Att röra kroppen och anstränga sina muskler kan bidra till effektiva möten och bättre fokus under resten av dagen. Det är därför positivt att tänka igenom konferensdagarna och lägga in fysiska aktiviteter med jämna mellanrum. Det behöver inte nödvändigtvis handla om träning och motion. Även en rask promenad gör stor skillnad och kan bidra till positiva effekter!