Weekend och festligheter

Den som tar in på hotell är ofta ute efter mer än bara en sovplats. Inte minst om man åker som privatperson för en romantisk weekend med sin partner! Att kombinera upplevelsen med god mat, bra film, pub och träning, är populärt. Är det viktigt för er att få god mat och en gastronomisk upplevelse att bära med er efter besöket, kan ni sikta in er på hotell med belönade och uppskattade kök. Det finns många hotell som gått in för att erbjuda gästerna en smakupplevelse utöver det vanliga. Det kan röra sig om att man siktat in sig på en viss typ av mat, eller att man har ett stort utbud där alla kan finna någonting som känns gott. För det romantiskt orienterade sällskapet är stämningen också av stor vikt! En mysig matsal, stearinljus och dunkel belysning kan för vissa vara romantik i kvadrat. Andra söker nya upplevelser och modern stil.

Sverige har gott anseende när det kommer till mat och kokkonst. Flera av världens mest omtalade restauranger finns faktiskt här! Om det skulle vara maten som är avgörande för ditt val av hotell, kan du hitta rekommendationer och tips i ett flertal tidningar och hemsidor som jobbar med att recensera och tipsa om de bästa restaurangerna. Många gånger kan hemsidan för aktuellt hotell också visa den meny som för tillfället är tillgänglig.

Romantisk vistelse

Om ni inte är i behov av att hotellet ni bor på skall ligga inne i stan, kan ni få en underbar vistelse i ett slott eller annan byggnad ute på landet. Romantiken infinner sig redan vid entrén där vackra miljöer och smakfull atmosfär välkomnar besökare. I området kring Uppsala finns ett flertal kända slott som inte bara har anor och intressant historia, utan som också gått långt för att kunna erbjuda sina gäster ett brett utbud vad gäller dryck och mat. Någonting som hör till helhetsbilden vad gäller äldre slott, är en dignande källare med vin från hela världens gårdar. Det är vanligt att man fokuserat på vissa speciella distrikt, men för den som inte vill spendera en reskassa på gott vin, finns också billigare alternativ som också är utsökta. Söker ni efter en plats att besöka för romantik och njutning, finns bland andra hemsidor en romantiskweekendguide som regelbundet tillför information och tips! Besökare kan snabbt få nya uppslag och idéer för hur helgen skall tillbringas.

En av de stora fördelarna med att inkvartera sig en bit ifrån stan är att man har utsikt och omgivning som inte går att jämföra med någonting annat. De slottsträdgårdar som går att finna är unika och sköts noggrant för att de skall fortsätta vara platser som lockar gäster med intresse för skönhet och estetik. Att njuta både vin och underbara dofter från parker och skog, är någonting man inte kan få inne i stan. Det finns en hel del andra fördelar med de stora hotellen i städerna, men för den som har tid och som är ute efter lugn och avkoppling, är det få saker som når längre än ett slott i naturen.

Lokalproducerad mat

Det naturbundna och lugna bjuder inte bara på estetik och dofter. Många gånger finns jordbruk i närheten vilket borgar för närproducerade råvaror av bästa kvalitet. I en tid då allting skall gå så fort som möjligt, kan det vara skönt att koppla av och låta tiden ha sin gång. God mat och näringsrika måltider är en självklar del av de lantliga hotell som finns tillgängliga för den som önskar. Har du intresse av golf, ridning eller andra aktiviteter som kräver stort utrymme, kan detta vara helt i linje med vad du skulle uppskatta.

Vi hoppas att ni finner vad ni söker och önskar att ni får en underbar romantisk weekend ihop!